מזה כלורידים

מזה כלורידים ؟؟


התקן האירופי = 250 מג"ל (מילי גרם לליטר )
התקן האמריקאי = 250 מג"ל
התקן הישראלי = 600 מג"ל

למה התקן הישראלי גבוה כמעט פי שלוש ???
האם התקן הישראלי שומר על בריאות הציבור יותר מהתקן האמריקאי והתקן האירופי ?!
התשובה בהמשך !

הכלוריד הוא היון השלילי של הכלור ( CL- ).

הכלורידים , משמשים אינדיקציה כללית לרמת מליחות המים. ככל שהמליחות גבוה במים, כך רמת הכלורידים גבוה.

יש לציין : שכלורידים, נתרן ובורון, ריכוז גבוה במים מסוכן לבריאות.

רמת הכלורידים המותרת במי שתייה בישראל היא עד 600 מג"ל, בעוד שהמשרד לאיכות הסביבה האמריקאי  ( EPA ) וארגון הבריאות העולמי קבעו את הרמה המותרת עד 250 מג"ל.


יש גידולים רבים  רגישים לרמת מליחות המים.


בדרך כלל, רמת כלורידים גבוהה מלווה גם ברמה גבוהה של נתרן ובורון במים.

כלורידים, נתרן ובורון, אלה מינרלים שיש להם השפעה שלילית על גידולים כגון אפרסקים וענבים.



והשאלה הנשאלת :
למה התקן הישראלי גבוה כמעט פי שלוש
 מהתקנים האמריקאי והאירופי ?



התשובה נעוצה בעלות כלכלית !!!
טיהור מי השתייה מהמלחים המינרלים עולה המון כסף למדינה, לכן עדיף לעלות את רמת הכלורידים במים ולקבוע תקן גבוה במקום להקצות תקציב גדול לטיהור מי השתייה.

אם התקן יעמוד על 250 מל"ג כמו התקן האמריקאי והתקן האירופי, 

הציבור יתקומם וידרוש מהמדינה לסנן ולטהר את המים מהזיהום.



 ליד השעון  מסננים למקררים  מסננים  מערכות טיהור מים
 קוליר נירוסטה  משקורי סודה  מיני בר